În 7 mai 2016, în cadrul Facultății de Drept, Universitatea București, s-a desfășurat prima ediție a conferinței „Arta avocatului – 5 abilități practice”, organizată de ELSA România, prin intermediul departamentului Seminare & Conferințe, în parteneriat cu CMP Lawyers.

Avocatul Adrian Manolache, cofondator CMP Lawyers, a abordat subiecte de interes pentru viitori avocați, precum redactarea opiniilor juridice, comunicarea verbală și non-verbală, managementul relației avocat-client, marketing avocațial și managementul timpului. Evenimentul a reunit, astfel, studenți la drept interesați de dezvoltarea abilităților adesea neexploatate în cadrul educației formale, dar imperios necesare într-o viitoare carieră în avocatură.

„Scopul nostru principal este de a le oferi studenților oportunitatea de a se dezvolta personal și profesional. Tema acestui eveniment s-a născut din dorința de a oferi altceva, ceva ce studenții la drept nu invațâ în băncile facultății, dar ce este cu totul esențial de stăpânit ca viitor jurist. A fost și mai ușor să alegem tema datorită fructoasei colaborări cu domnul avocat Adrian Manolache, partener CMP Lawyers, care a realizat un material complex pe mai multe subteme. Pe lânga atractiva prelegere susținută de către acesta, unii studenți participanți beneficiază acum de oportunități de practică și de participări la alte evenimente cu sprijinul dumnealui. ELSA România va organiza, cu siguranță, viitoare ediții ale evenimentului datorită interesului arătat, încercând să ajungem în mai multe orașe din țară cu acest proiect pentru a instrui cât mai multi studenți.” – Cristina Suciu, Vicepreședinte Seminarii & Conferințe ELSA România

“ELSA, ca rețea, organizează o multitudine de proiecte, atât la nivel local, cât și național și internațional, însă, din punctul meu de vedere, tocmai proiectele precum “Arta avocatului- 5 abilități practice” ne ajută la împlinirea scopului nostru – acela de a contribui la educația juridică a studenților la drept și a tinerilor juristi și de a-i aduce mai aproape de lumea profesională în care vor evolua. De aceea, eu incurajez toți studenții să participe la astfel de proiecte naționale, pentru a-și asigura o pregătire care excede băncile unei facultați. Aș dori, de asemenea, să-i mulțumesc speakerului nostru, domnul avocat Adrian Manolache, din cadrul firmei CMP Lawyers, care a făcut posibilă organizarea acestui eveniment.” – Monica Alina Luncan, Președinte ELSA România

ELSA România reunește peste 1500 de studenți la drept și tineri juriști, cu grupuri locale în Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgu-Mureș și Timișoara, contribuind anual la educația juridică a studenților, promovând totodată responsabilitatea socială a studenților la drept și a tinerilor juriști.

Pentru mai multe informații sau colaborări, ne puteți contacta la adresa de e-mail: president@elsa.ro

Comunicat de presă-Arta Avocatului